Ще подкрепим свалянето на имунитета на Борисов. Това каза Георги Свиленски

...
Ще подкрепим свалянето на имунитета на Борисов. Това каза Георги Свиленски
Коментари Харесай

Свиленски: Ще подкрепим искането за сваляне на имунитета на Борисов

Ще подкрепим свалянето на имунитета на Борисов. Това сподели Георги Свиленски в коридорите на Народното събрание по отношение на поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от прокуратурата, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Ако се стигне до гласоподаване в зала,  ще го подкрепим. Законната процедура за довеждане докрай на всяко едно наказателно производство е през правосъдната зала, а не през парламентарната. Интересно е, че тези, които арестуваха нелегално, мислят по какъв начин да го спасят. Интересно е по какъв начин Политическа партия - борците против модела ГЕРБ и корупцията - ще гласоподават в зала “, съобщи той.

Според Свиленски Борисов би трябвало да си даде имунитета, с цел да може да стане ясно дали той има нещо общо с обвиняванията, които са му повдигнали.

" Искането на имунитета е единствената законна процедура за дотъкмяване на делото " Барселонгейт “. Всички знаем, че от 2020 година има такова дело. Законната процедура е прокуратурата да изиска имунитета, а този, на който му е пожелан, да си го даде, в случай че няма терзания “, сподели той.

" Ако всичко това, което твърди Борисов, че няма къща в Барселона, най-резонно е да си го даде самичък. Когато човек смята, че е отговорен, се крие зад стените в Народно събрание и си пази имунитета. Нещо, което най-вече ненавиждат българските жители, е имунитетът на народните представители “, добави той.

От Българска социалистическа партия досега не са били канени на диалози за поддръжка на държавно управление от ПП-ДБ. Ако получат такава, ще го обсъдят и ще вземат решение.

" Не сме поканени на договаряния с Политическа партия, когато бъдем, ще го обсъдим. Мандатът е в господин Денков, те си водят разговор за ледена ера за стопляне на разговорите (бел. от ред. – с Мария Габриел). Нека да чуем. Вчера беше едно, а през днешния ден е друго “, съобщи Свиленкси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР